۵ راز رتبه بندی گوگل که باید بدانید

وقتی پای سئو و رتبه بندی گوگل به میان می‌آید، این محتوای کاربرپسند است که حرف اول را می‌زند. گوگل با به‌روزرسانی و تغیر الگوریتم‌ها همواره سعی دارد تا محتوای با کیفیت را به کاربران معرفی کند.

گوگل به محتوایی رتبه بالاتر می دهد که بتواند به نیاز کاربران بهتر پاسخ دهد. به کار گیری اصول و قوانین تولید محتوا به شما کمک می کند تا با روش های بهتری به نیاز مخاطب پاسخ دهید. گوگل همواره ویژگی های منحصر به فرد یک محتوا را برای معرفی آن به کاربران دیگر در نظر می گیرد. در ادامه کارشناسان گروه رسانه ای کاما به معرفی پنج ویژگی محتوای کاربرپسند می پردازند تا ضمن آگاهی از آنها بتوانید در صدر نتایج جستجوی گوگل دیده شوید.

 

۱-محتوا باید بک لینک ایجاد کند

گوگل از آغاز فعالیت تاکنون همواره بک‌لینک‌ها را به عنوان فاکتور رتبه‌بندی در نظر گرفته است. بی‌دلیل نیست که از بک‌لینک‌ها به عنوان قدیمی‌ترین و قدرتمندترین فاکتور رتبه بندی گوگل یاد می‌شود.

اما جالب است بدانید همه بک‌لینک‌ها خوب نیستند، برخی بک‌لینک‌ها طبیعی هستند و برخی دیگر مصنوعی، برخی بک‌لینک‌ها از اعتبار بالایی برخوردارند و برخی دیگر اعتبار کمی دارند. برخی بک‌لینک‌ها ممکن است محتوای شما را تخریب کنند و برخی دیگر می‌توانند سکوی پرتاب محتوا به صفحه اول گوگل باشند. در این میان، آنچه حائز اهمیت است، وجود بک‌لینک‌ها طبیعی و ارگانیک است.

به همین دلیل تولید محتوایی که لینک پذیر باشد، اهمیت دارد؛ چراکه، این بک‌لینک‌ها به صورت طبیعی ایجاد می‌شوند. به طور معمول، محتوای آموزشی از سوی مدرسان، محتوای سرگرم‌کننده از طریق رسانه‌ها و محتوای نوآورانه از سوی روزنامه‌نگاران قابلیت لینک پذیری دارد.

 

۲-محتوا نباید گوگل را گول بزند

سال‌ها پیش با تکرار یک کلمه کلیدی در متن می‌توانستید گوگل را متقاعد کنید که با جستجوی آن کلمه کلیدی محتوای شما را به کاربران نشان دهد. اما از آنجایی که این فاکتور به راحتی قابل دستکاری بود، گوگل الگوریتم‌های سخت‌گیرانه‌ای را برای این منظور به‌روزرسانی کرد. این الگوریتم‌ها توالی کلمات کلیدی را در متن بررسی می‌کنند و به ارتباط معنایی عبارت‌ها با یکدیگر در متن توجه می‌کنند. به بیان دیگر، هر چه زبان محتوا طبیعی‌تر باشد، شانس بیشتری دارید تا محتوای‌تان به صفحه اول گوگل برود.

 

۳-محتوا نباید خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشد

یکی از سوال‌هایی که همواره برای بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو وجود دارد، این است که محتوا باید چند کلمه باشد تا گوگل رتبه بهتری به آن بدهد. به طور کلی باید بگوییم که گوگل محتوای بلند را نسبت به محتوای کوتاه بیشتر می‌پسندد. از طرفی، شانس ایجاد بک‌لینک در محتوای بلند بیشتر است. بنابراین، به جای اینکه یک موضوع را در سه متن ۳۰۰ کلمه‌ای بیان کنید، بهتر است در یک متن ۱۰۰۰ کلمه‌ای به آن بپردازید. از سوی دیگر، اگر موضوع چنان مفصل است که در یک متن ۵۰۰۰ کلمه ای نوشته شده، بهتر است آن را به چند متن کوتاه‌تر با سرفصل‌های جداگانه تبدیل کنید.

 

۴-تیتر و عنوان محتوا باید شامل کلمات کلیدی باشد

اگرچه گوگل استراتژی خود را برای رتبه بندی محتوا تنها به بررسی کلمات کلیدی معطوف نکرده و اکنون ارتباط بین رشته کلمات و عبارت‌ها را هم برای این منظور در نظر می‌گیرد، اما وجود کلمات کلیدی در تیتر و متن بسیار مهم است.

این موضوع نشان می‌دهد که گوگل همچنان در جستجوی کلمات کلیدی است. بنابراین، کلمات کلیدی هدف را به طور مستقیم در تیتر و پاراگراف اول متن قرار دهید.

 

۵-محتوا باید تعامل ایجاد کند

اگر کاربر پس از دیدن محتوا از سایت خارج شود، به چه معنی است؟ آیا آن محتوا برای کاربر مفید نبوده؟ یا اینکه کاربر پاسخ خود را پس از مطالعه محتوا به طور کامل دریافت کرده و تصمیم به ترک سایت گرفته است؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها باید به دو مولفه نرخ پرش (Bounce Rate) و زمان ماندگاری در صفحه (Time on Page) که در ابزار گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است، دقت کنید.

نرخ پرش به صورت درصد نمایش داده می‌شود و هرچه رقم آن پایین‌تر باشد، یعنی کاربران بیشتری با محتوای شما تعامل بر قرارکرده‌اند.

هر چه زمان ماندگاری در صفحه بیشتر باشد، یعنی اینکه کاربران مدت زمان بیشتری را برای مطالعه محتوای شما سپری کرده‌اند. به بیان دیگر، نرخ تعامل آن محتوا با مخاطب بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *